PostHeaderIcon Sôke Masaake Hatsumi

Nuorena Hatsumi harrasti monia eri itsepuolustuslajeja; ensin kilpalajeja ja myöhemmin perinteisiä japanilaisia sotalajeja. Hän sai korkeita vyöarvoja kaikissa harjoittamissaan tyyleissä.

Judossa hän kilpaili nuoruudessaan menestyneesti. Hän kuitenkin huomasi että moderneissa tyyleissä suositaan voimaa ja isompi usein päätyy voittajaksi, joten hän alkoi harjoittelemaan perinteisiä tyylejä jotka olivat peräisin sota-ajalta. Hän harjoitteli monien mestarien kanssa, mm. Ueno Takashin ja Yumio Nawan. Heiltä hän sai useita Menkyo Kaideneita eli päättötodistuksia perinteisitä kouluista. Näitä koulukuntia ei ole lueteltuna osana Bujinkania, mutta niiden sisältöä opetetaan kuitenkin Bujinkanissa. Hatsumi on tehnyt opetusvideonkin eräästä tälläisestä koulukunnasta.

Myöhemmin hän tapasi Toshitsugu Takamatsun. Siihen aikaan Ueno Takashi harrasti kirjeenvaihtoa Takamatsun kanssa ja kerran pyysi Hatsumia toimittamaan kirjeitä. Heti tavatessaan Takamatsun hän huomasi olevansa poikkeuksellisen miehen seurassa.

Takamatsu otti Hatsumin oppilaakseen ollessaan yli viisikymmentävuotias ja opetti tälle asioita, joita hän ei ollut nähnyt missään aikaisemmin. Vuosi ennen Takamatsun kuolemaa tämä sanoi Hatsumille, että oli opettanut tälle kaiken minkä tiesi ja oli nyt maksanut takaisin omille opettajilleen Toda-senseille, Ishuitani-senseile ja Mizuta-senseille. Vaikka Hatsumi oli aikaisemmin saanut jo Sôken arvot jatkoi hän silti harjoitteluaan Takamatsun kanssa.

Hatsumi sai Takamatsulta yhdeksän taistelulajikoulukunnan Sôken eli päämestarin arvon. Nämä koulukunnat sisältävät muun muassa ninjutsua.

Hatsumin perustama Bujinkan budo taijutsu on maailmanlaajuinen laji jossa ei ainoastaan harjoitella teknistä osaamista vaan erityiseti katsotaan budoa pintaa syvemmälle. Kun Sôke tekee tekniikkaa siitä huokuu luonnollisuus ja vaivattomuus, mutta hänen vastustajansa eivät pysy perässä. Yleensä hänen harjoittelukumppaninsa eivät osaa edes kuvailla mitä heille tapahtui tekniikan aikana. Hatsumi painottaakin olemaan nolla kun teet tekniikkaa niin, ettei vastustaja voi lukea liikkeitäsi.


Erick Ellison

 
Näytökset
Ei tapahtumia
Tulevia leirejä
03.04.-06.04.2015
Pääsiäisleiri
---
12.06.-14.06.2015
Kotkan leiri
---
Muuta mielenkiintoista:
Mainospalkki