PostHeaderIcon Shihan Lauri Jokinen

 


Lauri Jokinen oli Suomen ensimmäinen 10 dan ja on nykyään Suomen korkea-arvoisin opettaja. Hän aloitti Bujinkanin kaksi vuotta sen jälkeen kun Suomessa pidettiin lajin ensimmäinen leiri. Ennen sitä Suomessa ei ollut mahdollista saada kunnollista opetusta Bujinkanissa. Lauri aloitti harjoittelun, kun Etelä- Suomessa siirryttiin harjoittelemaan israelilaisten opettajien kanssa.

Israelilaiset olivat kiistatta silloin Japanin ulkopuolella ainoat, joilla oli pätevä ninjutsu-opettaja. Doron Novan oli ensimmäinen ei-japanilainen, joka sai opetusoikeuden Bujinkanissa. Hän harjoitteli seitsemän vuotta Japanissa Hatsumin kanssa ennen kuin palasi Israeliin 1974, jolloin hän perusti ensimmäisen Japanin ulkopuolisen ninjutsu-dojon. Lähtiessään Japanista häntä pidettiin tasoltaan samanvertaisena kuin Hatsumin lähimmät japanilaiset oppilaat.

Israelilaisten tullessa Suomeen opettamaan oli heillä jo 14 vuotta harjoituskokemusta omassa maassaan; missään muualla Japanin ulkopuolella ei ollut läheskään samaa taitotasoa. Lauri oli mukana isännöimässä ensimmäistä leiriä israelilaisten opettajien kanssa ja onnistui luomaan heihin läheiset suhteet. Lauri johti bujinkan-toimintaa Tuusulasta, mutta hänet kutsuttiin opettaman myös Helsinkiin. Hän sai luotua erittäin läheiset välit erityisesti Moti Nativiin, josta tuli Laurin opettaja.

Lauri on matkustanut aktiivisesti kansainvälisillä leireillä ja Taikailla, joissa hän sai luotua läheiset suhteet ulkomaalaisiin opettajiin. Hän on myös isännöinyt useiden huippuopettajien leirejä Suomessa. Lauri on matkustanut useasti Japaniin harjoittelemaan ja luonut erinomaiset suhteet sinne mahdollistaen kaikille hänen oppilailleen hyvät harjoittelumahdollisuudet.

Lauri on omistanut elämänsä bujinkanille.

 
Näytökset
Ei tapahtumia
Tulevia leirejä
03.04.-06.04.2015
Pääsiäisleiri
---
12.06.-14.06.2015
Kotkan leiri
---
Muuta mielenkiintoista:
Mainospalkki