PostHeaderIcon Ninjutsun historiaa

Artikkelin indeksi
Ninjutsun historiaa
Ninjoja oli moneksi
Igan tuho - Tenshoh Iga no ran
Hattori Hanzo ja Togukawa Ieasun salakuljetus
Kaikki sivut

Ninjutsun historiasta on vaikeaa löytää yhtä selkeää hetkeä jolloin laji sai alkunsa, sillä ninjutsu ja vakoilu ovat kautta aikojen olleet oleellinen osa sodankäyntiä. Voidaan kylläkin kertoa ninjutsun sydänalueen Igan itsenäistymisestä ja ninjojen kotialueen kehityksestä paikaksi, jonne mahtavat sotaherratkaan eivät uskaltaneet mennä satoihin vuosiin. Itsenäisyytensä Igan asukkaat saivat turvattua nerokkaalla politiikalla ja asukkaidensa lähes tarunomaisella soturimaineella.Ninjutsun historiaa

Heian-kaudesta (794) Kamakura-kaudelle (1185) suurin osa Igasta kuului Todaiji-temppelille, joka sijaitsi Narassa. Alueella asuvat ihmiset olivat suurimmaksi osaksi pakolaisten jälkeläisiä, osa oli sotilaita ja aatelisia, jotka olivat olleet häviävällä puolella yhdessä monista sodista, jotka riivasivat Japania siihen aikaan. Toiset olivat tulleet Kiinasta tai kauempaa Korean läpi sortoa pakoon. 

Igaa ympäröivissä vuorissa asuivat yamabushi- tai shugenja-munkit, jotka harjoittivat eristäytynyttä elämää kehittäen itseään uskonnossa ja taistelutaidoissa.

Muromachi-kaudella(1336-1573) Igan asukkaat itsenäistyivät temppelin ja ruhtinaiden vallasta ja loivat yhtenäisen liiton, Igan kansainvallan.

He valitsivat 12 johtajaa joukostaan ja päättivät pitää tunkeilijat loitolla Igasta. Nämä yhdistivät soturit (samurai/bushi) ja talonpojat taistelemaan valloittajia vastaan.

Johtajat pitivät yhteyttä lähettämällä toisilleen kiertäviä kirjeitä. Niiden kautta he pystyivät tekemään yhteisiä päätöksiä ja jakoivat tietoa kaikista mahdollisista valloittajista. Heidän perustamaansa kansanvaltaa kutsutaan Iga Sookoku ikkiksi joka tarkoittaa Itsenäisten Igan maitten kansainvaltaliittoa.

Asukkaista kehittyi aikansa tehokkaimmat soturit, Iga-ninjat, jotka omasivat erikoistaitoja sodankäynnissä ja vakoilussa. 
Näytökset
Ei tapahtumia
Tulevia leirejä
Ei tapahtumia
Muuta mielenkiintoista:
Mainospalkki