PostHeaderIcon Bujinkanin aseet

Vinkki: Klikkaa kuvia ja otsikoita!

Roku saku bo, photo by Daniil IakovlevBo

Bujinkanissa käytetään montaa eripituista bota eli sauvaa. Hanbo (puolikas bo) on tavallinen suora kävelykeppi. Jo on kainalomittainen kävelysauva. Roku saku bo on n. 180 cm pitkä kävelysauva. Näiden lisäksi on erikoiskeppejä, jotka olivat joko taistelukentille suunniteltuja teräspäällysteisiä sauvoja, tai keppejä, joissa oli piilotettuja aseita. Kaikkien bujinkan-koulujen tekniikoita voi tehdä kepillä, mutta suurin osa varsinaisista katoista tulee Kukishinden ryusta, joka erikoistuu keppitekniikoihin.

Yari

Bujinkanissa käytetään useaa erilaista keihästä. Perinteisemmät sotakentällä käytetyt keihästekniikat tulevat lähinnä Kukishinden ryusta. Toisaalta tekniikat, joissa käytetään erikoisenmuotoisia tai piilotettuja aseita sisältäviä keihäitä ovat yleisempiä Tokagure ryussa ja Kumagokure ryussa. Esimerkiksi Kumagokure ryussa tyypillinen keihäs on kamayari, jolla pystyy sitomaan vastustajan.

Naginata, nagamagi ja bisento

Naginata on perinteinen ja aikoinaan paljon käytetty sotakenttäase, joka on nykyään naisten aseen maineessa. Siinä yhdistyy keihään pituus ja miekan terä, jolloin on helpompi viiltää vastustajaa suuremmalta etäisyydeltä ja suuremmalla voimalla. Nagamagi on samankaltainen ase, jossa on lyhyempi varsi, mutta raskaampi ja pidempi terä.

Bisento oli erityisesti rahvaan käyttämä ase, jossa on hyvin raskas varsi ja terä, jotka mahdollistivat sen käytön panssaroitujen vastustajien murskaamiseen.

Katana

Japanin rauhan aikakaudella yleisesti  käytetty miekka. Passivoidessaan samurai-luokkaa Togukawa Iesu määritti katanalle tietyn pituuden, jota ei saanut ylittää. Ennen tätä  miekka oli kyllä käytössä, mutta sodissa suosittiin Tachia.  

ShotoTanto, photo by Daniil Iakovlev

Shoto on lyhyt miekka, jota käytettiin yleensä katanan kanssa. Yhdessä niitä nimitettiin daishoksi. 

Tanto

Perinteinen japanilainen veitsi.

Tachi

Japanilainen sotakenttämiekka, joka oli pitempi ja käyrempi kuin katana. Tachia oli lähinnä kata eri tyyliä. Yhdellä kädellä käytettävää ylimistön ratsuväki miekkaa ja kahden käden pitempää notachia, jota jalkaväki käytti. Notachi oli niin pitkä ettei sitä yleenä vedetty yksin tupesta eli syasta, vaan käytettiin avustajaa. Bujinkanista löytyy tekniikoita myös notachin vetämiseen ilman avustajaa hätätilanteen sattuessa.

Ken

Suora miekka, joka on vanhempi kuin tachi. Sitä käytettiin rituaalitarkoituksiin myös myöhemmin. Bujinkanissa joissakin piilotetuissa aseissa käytetään keniä, koska se on helpommin kätkettävissä esimerkiksi bon sisään.

Ninja to

Ei ole olemassa yhtä tiettyy ninja to -tyyppiä, vaan ninja to viittaa joko miekkaan, joka on kätketty, tai välineeseen, joka on kätketty miekan sisään. Katoissa, joissa käytetään ninja toota käytetään miekkaa, jonka pituus on normaalista poikkeava ja jonka sayassa eli huotrassa on kätkö metsubishiä varten.

Metsubishi

Silmiä ärsyttävää pulveria, joka on käytännössä keskiaikainen versio pippurikaasusta.

Shinobi Zue

Kävelykeppi, joka sisältää piilotettuja lokeroita, joissa on kettinkejä tai teriä.

Kusarifundo

Hambon mittainen kettinki, jonka päissä on painot. Tämä ase on tulut Bujinkaniin Masaki ryustä, jota Hatsumi harjoitteli ennen kuin tapasi Takamatsun.

Kyoketsu shoge

Ninjutsun erikoisase, joka syntyy narun yhdistämästä veitsestä ja metallisesta lenkistä. Sitä käytetään sekä aseena että apuvälineenä kiipeilyssä.

Kyoketsu Shoge, photo by Daniil Iakovlev

 

Kusarikama

Perinteinen samuraiden käyttämä kettinkiase, jossa sirppiin on kiinnitetty kettinki ja paino. Bujinkanissa harjoitellaan myös jättimäisillä taistelukenttäversioilla tästä aseesta.

Shukot

Shukot eli piikilliset nyrkkiraudat ovat ninjutsun erikoisase.Shukot, photo by Daniil Iakovlev
Piikit sijaitsevat kämmenen puolella, joten shukoja käytetään myös avustamaan kiipeilyä.

Kunai

Keskiaikainen japanilainen monitoimityökalu, jota ninjutsussa käytettiin mm. murtautumiseen.   Bo Shuriken, photo by Daniil Iakovlev

Shuriken

Bo shurikenit ovat naulamaisia heittoaseita, joiden käyttöä opetetaan Bujinkanissa. Sempan shurikenit ovat heittotähtiä, jotka tulevat erityisesti Togakure rystä. Käytämme harjoituksissa pahvisia ja kumisia tähtiä. Heittoaseita käytetään myös osana taijutsua.

Jutte

Miekan aseistariisuntaan käytetty rautainen ase, jota erityisesti virkamiehet kantoivat.

 

Tessen

Rautaviuhka. Yleenä nämä eivät avaudu vaan muistuttavat suljettua viuhkaa. Erikoisversiot avautuivat ja saattoivat sisältää teriä

Tuliaseet

Ninjutsussa on kautta aikojen käytetty ruutia ja tuliaseita. Me harjoittelemme lähinnä tekniikoita moderneja aseita vastaan ja niillä oikeaoppista toimimista.

Improvisoidut aseet

Koska meillä on niin laaja arsenaali erilaisia harjoitteluvälineitä, on varsin helppoa muuttaa mikä tahansa niistä aseeksi.

Erick Ellison

 
Näytökset
Ei tapahtumia
Tulevia leirejä
Muuta mielenkiintoista:
Mainospalkki